Łatwe ciasto marchewkowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto ucierane marchewkowe jest bardzo łatwym, szybkim, tanim ciastem do upieczenia, można je przekładać dżemem, bitą śmietaną. SMACZNEGO!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchew 4 sztuki średnie, jajka 6 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, mleko 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, dżem jabłkowo-śliwkowy 300 gram, śmietana zimna 30% 330 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, posypka czekoladowa - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe

Łatwe ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łatwe ciasto marchewkowe 1. Składniki temperatura pokojowa = do pojemnika wbić jajka, wsypać cukier, wlać mleko, olej i rózgą trzepaczką dokładnie roztrzepać.
  • łatwe ciasto marchewkowe 2. Marchew obraną w rozdrabniaczu dokładnie rozdrobnić, dodać do ciasta, z 2 łyżki zostawić do przystrojenia, wsypać mąkę, proszek do pieczenia z sodą, kakao i połączyć składniki rózgą.
  • łatwe ciasto marchewkowe 3. Niska forma silikonowa z kominkiem 28 cm, ciasto przełożyć do formy.Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 - 55 minut do suchego patyczka, dobrze je wystudzić w formie.
  • łatwe ciasto marchewkowe 4. Zimne przekroić na dwie części.
  • łatwe ciasto marchewkowe 5. Zimną śmietanę ubić na sztywno z galaretką mikserem.
  • łatwe ciasto marchewkowe 6. Jedną część ciasta posmarować grubo dżemem, nakryć drugim ciastem lekko dociskając dwie części do siebie.
  • łatwe ciasto marchewkowe 7. Ciasto posmarować ubitą śmietaną, posypać posypką czekoladową, marchewką, schować do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować