Łatwe ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki temperatura pokojowa = do pojemnika wbić jajka, wsypać cukier, wlać mleko, olej i rózgą trzepaczką dokładnie roztrzepać.
2.Marchew obraną w rozdrabniaczu dokładnie rozdrobnić, dodać do ciasta, z 2 łyżki zostawić do przystrojenia, wsypać mąkę, proszek do pieczenia z sodą, kakao i połączyć składniki rózgą.
3.Niska forma silikonowa z kominkiem 28 cm, ciasto przełożyć do formy.Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 - 55 minut do suchego patyczka, dobrze je wystudzić w formie.
4.Zimne przekroić na dwie części.
5.Zimną śmietanę ubić na sztywno z galaretką mikserem.
6.Jedną część ciasta posmarować grubo dżemem, nakryć drugim ciastem lekko dociskając dwie części do siebie.
Komentarze