Kwitnący tulipan

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne, kolorowe ciasto o każdej porze roku.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru
    6 jaj
    1 margaryna
    6 łyżek oleju
    2 łyżki kakao
    0,5 szklanki maku
    1 kisiel np. truskawkowy, wiśniowy lub malinowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kwitnący tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier, żółtka, olej, mąkę i proszek do pieczenia utrzeć na jednolitą masę.
  • 2. Do utartej masy dodać ubitą pianę z białek i wszystko razem wymieszać.
  • 3. Ciasto podzielić na 4 równe części, a następnie:
    1 część wymieszać z kakao,
    1 część wymieszać z makiem,
    1 część wymieszać z kisielem,
    1 część pozostaje nie mieszana z niczym.

  • 4. Gotowe ciasta ułożyć nieregularnie na przemian w blaszce. Piec ok. 60 min w temp. 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować