Kwiat z parówki

5 (164 ocen)

  • 30 min

Szybkie śniadanie albo kolacja.

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    parówki
    oliwki i szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kwiat z parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parowkowy kwiat 1. Parówki dokładnie owinąć ciastem francuskim i pokroić je na małe i równe kawałeczki
  • parowkowy kwaiat 2. Każdy kawałek posmarować jajkiem i ułożyć na blasze w formie kwiatuszka
  • 3. Zapiekać ok 20 minut w 200 stopniach (do zrumienienia ciasta francuskiego)
  • 4. Ze szczypiorku zrobić łodygę i trawkę. Oliwkę położyć w środek kwaitka.

Porady

Najlepsze są parówki z wysoką zawartością mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować