Krakersowe kanapki

  • wyświetlono: 2926 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybka przegryzka albo małe kanapeczki.

  • 15min

Składniki

krakersy 1/2 opakowani
jajka 3 sztuki
ogórek zielony 1/2 sztuki
rzodkiewka 3-4 sztuki
pasztet 1 małe opakowanie
sałata 1 liść
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Krakersowe kanapki

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na plasterki. Ogórka umyć, pokroić na plasterki a później na kawałki. Rzodkiewkę umyć, pokroić na plasterki. Sałatę umyć, porwać na kawałki.
    Krakersy posmarować pasztetem i układać na nich przygotowane składniki.
    By krakersy nie pochłonęły zbyt wielkiej ilości wilgoci ze składników należy je nakładać tuż przed podaniem.

Porady

A jeśli kanapeczki mają poleżeć dłużej można na krakersie najpierw położyć sałatę a potem wszystkie dodatki .Krakersy wtedy nie zwilgotnieją.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylajajkoogórekkanapkirzodkiewkaprzegryzkakrakersy pasztet

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: arletta

kanapki

Szybkie, tanie i sycące- warto...

Kolorowe kanapki

Dodane przez: RedakcjaPP

Kolorowe kanapki

Bardzo lubimy pomagać mamie w kuchni....

karciana kanapka

Dodane przez: adamonika

Kanapki karciane

Kanapka z serem podana w zabawny...

Kanapki-cudaki z Book Me a Cookie

Dodane przez: PolskaGotuje

Obrazkowe kanapki

Obrazkowe kanapki, po mojemu. Radosne,...

chrupiące kanapki na ciepło

Dodane przez: kinga_ka

CHRUPIĄCE KANAPKI NA CIEPŁO

Kanapki zawsze dobrze się zjadają...

wiosenne kanapki

Dodane przez: Neblina36

wiosenne kanapki

Wiosną śniadania smakują lepiej...gdy...