Koreczki z kabanosem i mini ogórkami

4.33 (6 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Na każdej imprezie doskonale się sprawdzą – mimo iż to relikt przeszłości. Koreczki możemy zrobić praktycznie ze wszystkiego, na co mamy w danym momencie ochotę. Poniżej jedna z propozycji.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 12 koreczków
    2 laski kabanosów drobiowych
    6 mini ogórków konserwowych w zalewie z chilli (mogą być zwykłe)
    Kawałek żółtego sera w kostce
    2-3 papryki konserwowe
    12 listków bazylii
Wystaw ocenę:

4.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Koreczki z kabanosem i mini ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser pokroić w kostkę, otrzymując 12 kawałków.
    Paprykę konserwową dziekić na 12 kawałków wielkości kawałków żółtego sera.
    Ogórki przeciąć na pół.
    Kabanosy pokroić na 2 cm kawałki.
    Nabijamy składniki na wykałaczki w odpowiedniej kolejności: liść bazylii, kabanos, ogórek, papryka, ser.
    Koreczki ustawić na talerzu i podać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować