Na każdej imprezie doskonale się sprawdzą – mimo iż to relikt przeszłości. Koreczki możemy zrobić praktycznie ze wszystkiego, na co mamy w danym momencie ochotę. Poniżej jedna z propozycji.
1 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
Na 12 koreczków
2 laski kabanosów drobiowych
6 mini ogórków konserwowych w zalewie z chilli (mogą być zwykłe)
Kawałek żółtego sera w kostce
2-3 papryki konserwowe
12 listków bazylii
Koreczki z kabanosem i mini ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółty ser pokroić w kostkę, otrzymując 12 kawałków.
Paprykę konserwową dziekić na 12 kawałków wielkości kawałków żółtego sera.
Ogórki przeciąć na pół.
Kabanosy pokroić na 2 cm kawałki.
Nabijamy składniki na wykałaczki w odpowiedniej kolejności: liść bazylii, kabanos, ogórek, papryka, ser.
Koreczki ustawić na talerzu i podać.
Komentarze