Kokosowiec z brzoskwiniami w galaretce

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

Pyszna kokosowa masa i te brzoskwinie tworzą świetny duet

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:
    5 jajek
    3/4 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MASA KOKOSOWA:
    250g wiórków kokosowych
    2 szklanki mleka
    250g margaryny
    1/2 szklanki cukru pudru

    PONADTO:
    1 puszka brzoskwiń w syropie (500g)
    1 galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowiec z brzoskwiniami w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    1. Białka z cukrem i żółtkami ubić.
    2. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
    3. Spód blaszki (12/36) natłuścić.
    4. Ciasto wlać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 40 minut w temp. 170c.
    5. Ciasto przekroić na dwie części , dwa razy przełożyć masą, na wierzch poukładać brzoskwinie i zalać galaretką.
  • 2.
    MASA KOKOSOWA:
    1. Wiórki zagotować z mlekiem, do całkowitego odparowania.
    2. Wystudzone wiórki dodać do utartej z cukrem margaryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować