Kisiel jabłkowy

4.5 (188 ocen)

  • 10 min

Domowej roboty kisiel jabłkowy

  • 10 min

Składniki:

  • - 3 większe jabłka
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - łyżka cukru cynamonowego
    - pół łyżeczki świeżo startej kory cynamonu
    - szklanka gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kisiel jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Jabłka ( 2,5 sztuk ) obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, posypujemy cukrem i świeżym cynamonem.
    Zalewamy połową szklanki wody, mieszamy całość dokładnie i gotujemy około 5 minut ( do miękkości jabłek ).
  • 2. * Ugotowane, miękkie jabłka miksujemy blenderem na gładką masę.
    Pozostawione pół jabłka kroimy w drobniutką kostkę, lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do zmiksowanych jabłek.
  • 3. * W drugiej połowie szklanki wody rozpuszczamy dokładnie mąkę ziemniaczaną i wlewamy do naszych zmiksowanych jabłek.
  • 4. * Gotujemy jeszcze chwilę, ciągle mieszając by nam się nie przypaliło. Zdejmujemy z ognia i nasz kisiel jest gotowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować