• 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Danie, które lubi chyba każdy, pod warunkiem, że wybierzemy dobrą i pyszną kiełbasę. Można podać ją z ziemniakami lub z chlebem.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 lasek kiełbasy
    3-4 cebule
    Wino wytrawne
    Olej
    Liść laurowy, ziele angielskie
    Sól, pieprz
    Kminek, majeranek
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Cebula faszerowana Potrawka

Kiełbasa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać. Na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć do momentu zarumienienia. Całość zalać winem, tak by ją przykryła, doprawić liściem laurowym, zielem angielskim, kminkiem i majerankiem. Chwile gotować, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odłożyć.
    Kiełbaski ponacinać, a następnie zrumienić na osobnej patelni - należy je przewracać co jakiś czas. Kiełbaski podawać wyłożone na cebuli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować