Kasztanki drobiowe.

4.5 (178 ocen)

Często lubię eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe potrawy.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka, 1 jajo, ok 30 dag bułki tartej, sól pierz do smaku. Farsz: 30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 1 pęczek naci zielonej pietruszki, 10 dag żółtego sera , sól pieprz do smaku, olej do smażenia. Panierka: 3-4 jaja do panierki, bułka tarta.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasztanki drobiowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć , pokroić w drobną kosteczkę, cebulę obrać pokroić i w drobną kostkę, podsmażyć dodać pieczarki, przyprawić solą oraz pieprzem. Natkę umyć, drobno posiekać ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do grzybów i wymieszać, przestudzić
    Filet z kurczaka umyć osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, zemleć w maszynce do mięsa. Do mięsa zmielonego dodać jajo bułkę tartą, sól pierz do smaku. Wyrobić masę. Masę mieloną podzielić na ok 10 do 12 porcji. Z każdej porcji Uformować na mokrej dłoni placuszek nałożyć farsz, uformować kuleczkę. Każdy tzn. kasztanek panierować w jajku i bułce tartej smażyć na rozgrzanym oleju aż nabiorą złocisto brązowego koloru.

Porady

Aby masa mielona nie kleiła się do rąk najlepiej namaczać ręce w zimnej wodzie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować