2.Na tarce z drobnymi oczkami ścieramy marchew, seler, pietruszkę. Wrzucamy na patelnię razem z pokrojoną natką i cukinią. Dodajemy przyprawy uniwersalnej, maggi, pieprzu. Chwilę smażymy po czym dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, kapustę, pieczarki i kukurydzę. Wlewamy odrobinę wody i dusimy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy przyprawami: papryką słodką, przyprawa uniwersalna, czosnkiem, pieprzem, szczypiorkiem.
3.W osobnym garnku wstawiamy kaszę. Jak się ugotuje wsypujemy na patelnię. Wszystko razem chwilę smażymy.
4.Przygotowujemy sobie placki do tortilli. Z jednej strony smarujemy lekko masłem i nakładamy farszu. Zawijamy uważając żeby nam się placek nie połamał. Obsypujemy papryką słodką i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy razem z pokrojoną w kostkę gruszką.
Porady
Przy końcu nakładamy sera żółtego i czekamy aż się rozpuści.
Smakuje rewelacyjnie!!!
BON APETIT!!!
Zapraszam na mojego bloga
http://gotujebolubie.blogspot.com/
Komentarze