Azjatycki kurczak w tortilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początku smażymy drobno pokrojone mięso i cebulę. Do tego dodajemy grzyby oraz pokrojone pieczarki. Posypujemy dużą ilością papryki słodkiej, pietruszką, kolendrą, pieprzami, czosnkiem i po chwili zalewamy odrobiną wody, smażymy aż woda odparuje. Na patelnię wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę 1 gruszkę oraz miód. Przyprawiamy odrobiną przyprawy uniwersalnej, przyprawą 5 smaków oraz cynamonem. Chwilę smażymy.
Placki tortilli smarujemy masłem i nakładamy farszu. Zawijamy i smażymy na odrobinie oleju razem z gruszkami. Pycha :)
II propozycja podania:
Do tak przygotowanego mięsa wlewamy 2 szklanki wody, zagęszczamy to wszystko wodą z mąką, jeszcze raz przyprawiamy do smaku, chwilę gotujemy i podajemy z ryżem.
Komentarze