1.Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe. Przygotować masę budyniową. Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, jajko, budyń, mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i cukrem kryształem. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszając gotować budyń na małym ogniu do momentu aż zgęstnieje. Lekko przestudzić.
Blachę wyłożyć pierwszą warstwą krakersów, następnie lekko przestudzony budyń, kolejną warstwę krakersów, masę korówkową i znowu krakersy.
Śmietanę ubić na sztywno , dodać cukier puder. Położyć na ostatnią warstwę krakersów, wyrównać i posypać ostudzonymi migdałami. Schłodzić w lodówce min. 3 godziny.
Komentarze