Chleb krojony najlepiej (troszkę czerstwy)
1 i pół szklanki wody
4 kopiate łyżeczki przecieru pomidorowego 30-36%
10 dag kiełbasy zwyczajnej
10 dag sera żółtego (złoty mazur lub coś podobnego co dobrze się topi)
Kanapki pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach. Przecier pomidorowy mieszamy z wodą. Na patelni przysmażamy kiełbaskę nie używając innego tłuszczu jak ten który wytopi się z kiełbasy. Zalewamy kiełbasę przecierem rozmieszanym z wodą. Gotujemy do czasu ,aż przecier zacznie się gotować. Skręcamy palnik na minimum i maczamy kromki chleba z obu stron układając je na talerzu. Posypujemy żółtym serem i polewamy resztą gorącego przecieru. Jemy zaraz po przygotowaniu ponieważ kanapki szybko ostygną.
Porady
Kanapki można przygotować bez kiełbasy są wtedy lekkostrawne
Komentarze