Jogurtowe ptasie mleczko dla dbających o linię - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Galaretki rozpuścić w 300 ml wody każdą osobno
- Naszykować 4 pucharki do każdego pucharka wlać po 3 łyżki galaretki amarantowej i odstawić do stężenia
2.-Gdy galaretki zaczynają się ścinać Zaczynam od galaretki truskawkowej lekko ściętą galaretę ubić aż zrobi się piana i wlać po trzy łyżki do każdego pucharka A reszta tej galaretki dalej ubijać i dodać po łyżce jogurtu na chwilę odstawić
- Z lekko ściętej galaretki amarantowej ubić pianę podzielić do pucharków a Na górę dać galaretkę z jogurtem tak żeby się wtopiła na środek pucharka
- Princessę pokruszyć obsypać deser przed podaniem i ozdobić według uznania
Porady
Do deseru można dodać truskawki lub inne owoce sezonowe
Komentarze