Imieninowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Z białek upić pianę, dodać cukier i żółtka.Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać do formy wcześniej natłuszczonej i obsypanej mąką. Piec w temp. 180stopni C ok.30-40 min.
Placek z miodem:
Wszystkie składniki zagniesz na jednolitą masę, podzielić na dwie części i upiec dwa osobne placki w temp. 180 stopni C przez ok 30min.
2.Krem budyniowy:
Z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej, cukru waniliowego ugotować budyń.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.
Dodać po łyżce zimny budyń. Krem podzielić na trzy części.
3.Masa jabłkowa:
Obrać jabłka,gotować z cukrem do miękkości.
Galaretki rozpuścić w szklance wody.
Połączyć z jabłkami.
Komentarze