Grillowane pieczarki z serem

4.48 (199 ocen)

  • 20 min

Proste i szybkie w przygotowaniu pieczarki z grilla urozmaicą menu niejednego przyjęcia.

  • 20 min

Składniki:

  • 60 dag dużych pieczarek
    1 duża cebula
    15 dag sera żółtego
    1 łyżka margaryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Grillowane pieczarki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki. Odcinamy nóżki, które kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanej margarynie. Dodajemy pokrojone nóżki pieczarek, dusimy razem około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Dorzucamy starty na grubych oczkach ser żółty, dokładnie mieszamy.
  • 2. Faszerujemy kapelusze pieczarek. Pieczemy na grillu około 15-20 minut. Podajemy same lub np. z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować