Gnocchi w sosie serowym z kozim serem, szczypiorkiem i gruszką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Idealny pomysł na obiad.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,5 kg gnocchi w opakowaniu
    4 łyżki śmietany 30 %
    150 g sera gorgonzola
    50 g białego koziego sera
    Pęczek szczypiorku
    gruszka
    Por
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Gnocchi

Gnocchi w sosie serowym z kozim serem, szczypiorkiem i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gnocchi wrzucić do wrzątku, gotować do momentu wypłynięcia na wierzch. Wyłożyć do durszlaka i odsączyć.
  • 2. Ser roztopić na patelni, dodać śmietanę oraz przyprawy . Podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje zalać nim gnocchi oraz wymieszać. Przełożyć do talerzy.
  • 3. Por pokroić w krążki i podsmażyć. Kozi ser rozdrobnić. Szczypiorek drobno pokroić, natomiast gruszkę pokroić w taki sposób aby powstały z niej delikatne listki. Można użyć do tego szatkownicy.
  • 4. Tak przygotowane gnocchi z soem posypać kozim serem, szczypiorkiem, listkami gruszki oraz porem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować