Rafaello bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.5 szklanki mleka zagotować z cukrem. Pozostałe 0. 5 szklanki wymieszać z mąka ziemniaczaną i pszenną oraz żółtkami. Masę jajeczną połączyć z gotującym się mlekiem i mieszać do uzyskania gęstego budyniu. Ostudzić.
2.Margarynę lub masło utrzeć na puszystą masę. Dodać porcjami ostudzony budyń. Gdy masa budyniowa będzie gotowa dodać 120 g wiórek kokosowych. Pozostałe wiórki posłużą do posypania..
Całość wymieszać.
3.Blachę o wymiarach 20x 30 wyłożyć krakersami. Masę podzielić na 3 części i wyłożyć pierwsza część na krakersy. Następnie ponownie wyłożyć krakersy i masę. Czynność jeszcze raz powtórzyć.tak aby powstały 3 warstwy kremu na krakersach.
4.Pozostałe wiórki kokosowe podsmażyć na patelni do uzyskania pomarańczowego koloru. Ostudzić i posypać wierzch ciasta.
Wstawić do lodówki.
Komentarze