Frittata z cukinii

4.97 (195 ocen)

  • 30 min

Smaczne danie dla fanów cukinii i nie tylko. Świetne na piątkowy bezmięsny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 średniej wielkości ziemniaki
    1 cebula
    1 młoda cukinia
    6 jajek
    ser żółty
Wystaw ocenę:

4.97 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Frittata z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować. Po ostudzeniu pokroić w plastry. Cukinię pokroić w plastry, a cebulę w "piórka" Na rozgrzana patelnię teflonową wlać odrobinę oleju, dodać cukinię i cebulę. Smażyć na małym ogniu około 5 min często mieszając. Gdy cukinia będzie miękka, dodajemy pokrojone ziemniaki. Do miski wbijamy jajka i rozbijamy je trzepaczką .Dodajemy garść tartego na grubych oczkach sera. Mieszamy, doprawiamy masę serowo-jajeczną sola i pieprzem. Zalewamy masą warzywa. Smażyć na małym ogniu, aż jajka się częściowo zetną. Włożyć na kilka minut do piekarnika z funkcją grilla, aby wierzch się zrumienił. Smacznego!

Porady

najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować