Dżem z jarzębiny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

pyszne

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg jarzębiny, 70 dkg cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem z jarzębiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarzębinę umyc,osączyc,wsypac do rondla,dodac cukier,wymieszac i gotowac 70 mniut. Ugotowany dżem włożyc do zimnej wody,aby szybko ostygł i uzyskał odpowiednią konsystencję. Tak przygotowany dżem przełożyc do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować