Domowy Sernik

4.5 (183 ocen)

  • 1 min

ten sernik jest wyjątkowy . Przygotowuję go zawsze na każde święta . Każdy kto go zjada to aż mu się uszy trzęsą .

  • 1 min

Składniki:

  • Ciasto kruche :
    2szkl.mąki
    1łyż.proszku do pieczenia
    1łyż.kakao
    2 całe jajka
    2 żółtka
    2łyż.śmietany kwaśnej
    20 dag masła
    Masa :
    1 kg twarogu
    1 zapach rumowy
    1 szkl.cukru
    10 żółtek
    2 budynie śmietankowe lub 2 łyż.mąki ziemniaczanej
    1 op.cukru waniliowego
    1 kostka prawdziwego masła

Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ;
    Ciasto kruche : Mąkę , masło , śmietanę , jajka , żółtka , kakao , proszek dokładnie wyrobić . Podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na ok.30 minut .

    Masa : Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli . Masło rozpuścić i ostudzić . W misce dać żółtka i dodać cukry i dokładnie wymieszać . Dodać twaróg i aromat i dokładnie zmiksować . Dodać w budynie i rozpuszczone masło . Dokładnie wymieszać i przełożyć ubitą masę z białek . Na wysmarowaną blachę masłem i wysypaną bułką tartą rozwałkować jedną część ciasta w wylać na nią masę , a drugą część ciasta rozwałkować i nożem wykroić paski , poukładać na serniku w kratkę . Piec ok.1 godz. w temp.180 stopni . Po upieczeniu zostawić sernik w
    piekarniku do ostudzenia aby nie opadł . Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.98 (170 ocen)

Sernik domowy

To może cię zainteresować