1.Wykonanie ;
Ciasto kruche : Mąkę , masło , śmietanę , jajka , żółtka , kakao , proszek dokładnie wyrobić . Podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na ok.30 minut .
Masa : Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli . Masło rozpuścić i ostudzić . W misce dać żółtka i dodać cukry i dokładnie wymieszać . Dodać twaróg i aromat i dokładnie zmiksować . Dodać w budynie i rozpuszczone masło . Dokładnie wymieszać i przełożyć ubitą masę z białek . Na wysmarowaną blachę masłem i wysypaną bułką tartą rozwałkować jedną część ciasta w wylać na nią masę , a drugą część ciasta rozwałkować i nożem wykroić paski , poukładać na serniku w kratkę . Piec ok.1 godz. w temp.180 stopni . Po upieczeniu zostawić sernik w
piekarniku do ostudzenia aby nie opadł . Życzę smacznego
Komentarze