Domowy piernik na szybko

4.5 (148 ocen)

  • 60 min

Lubię mieć w domu coś upieczonego . Mam w domu dwóch łasuchów,którym osładzam życie.Ten piernik robi sie w mgnieniu oka. Agnieszka Maślakiewicz-Cybinka

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    2 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    2 jaja
    0,5 sloiczka dżemu (polecam powidła śliwkowe)
    2 łyżki miodu
    2 łyżki kakao
    2 łyżki wody
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu
    0,5 szkl. oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy piernik na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki po kolei dodaję do robota kuchennego . Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji i przelewam do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej kasza manna keksownicy. Piekę ok 40 min/180 stopni (ciasto powinno pękać- wtedy nawet można sprawdzić wykałaczką czy jest gotowe-wówczas nie powinno sie przykleić do patyczka)

Porady

Ciasto po przestudzeniu polewam goraca polewą : 3 łyżki wody 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny 3 łyżki kakao gdzie wodę z cukrem zagotowuje , dodaje margarynę do jej całkowitego rozpuszczenia i kakao. Wierz piernika posypuje orzechami włoskimi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować