Domowy adwokat

5 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zimowe wieczory. Szybki i prosty w przygotowaniu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 6 żółtek
    200g cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    250ml wódki
    250g mleka skondensowanego, niesłodzonego
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Domowy adwokat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier biały i waniliowy utrze z żółtkami na puszystą masę.
    Następnie stopniowo dolewać mleko skondensowane, na koniec, na małych obrotach, wlać alkohol.
    Gotowy likier przelać do butelek i odstawić do lodówki na parę godzin. Przed podaniem likier należy wstrząsnąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko skondensowane Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Napitki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować