Ciasto adwokat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i dokładnie zmiksować. Dodać olej i zmiksować. Przesiewać po łyżce kakao i mąkę i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy. Rzucić 3 razy na podłogę (z około 20cm). Piec w nagrzanym piekarniku do 180'(z termoobiegiem) przez ok 25 minut. Po tym czasie wyjąć i rzucić na podłogę 3 razy ( z 20cm). Wystudzić i przeciąć na dwa placki.
2.Do misy wlewamy adwokat i wkładamy serek. Delikatnie mieszamy łyżką, aż się połączy. W drugiej misie ubijamy śmietankę z fixem i cukrem. Ubitą śmietankę stopniowo dodajemy do serka adwokatowego i dalej miksujemy.
3.Masło rozpuszczamy, ściągamy z ognie i dodajemy do niego połamaną czekoladę. Odstawiamy żeby czekolada się rozpuściła, potem mieszamy do momentu powstania gładkiej polewy.
Komentarze