Deser z beza i jogurtem naturalnym

5 (3 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do wykonania, idealny, gdy nie chce się nam piec ciasta. Doskonały na letnie przyjęcie. Należy wykonać go już przed podaniem, by bezy i herbatniki nie nawilgły zbyt mocno od owoców i jogurtu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 4 porcje

    450 g owoców w syropie (u mnie wiśnie), można wykorzystać wiśnie z nalewki lub kompotu, bez pestek
    1,5 - 2 szklanki greckiego jogurtu
    1 szklanka zmiażdżonych herbatników
    Kilka dużych bez
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus

Deser z beza i jogurtem naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno każdej szklanki ułożyć warstwę pokruszonych herbatników, dodać warstwę owoców, warstwę jogurtu, posypać kruszonymi bezami, na bezy znowu wyłożyć owoce i jogurt. Całość przystroić pozostałymi bezami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Herbatniki Beziki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować