Deser z kruszonką, malinami i jogurtem naturalnym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kto chce porcyjkę pysznego deseru z malinami prosto z krzaczka i z domową kruszonką. Pewnie łatwiej byłoby kupić zwykłe ciastka i je skruszyć, ale zapewniam Was taka kruszonka jest bardzo pyszna i dziecinnie prosta w wykonaniu, a jak pachnie w całym domu podczas pieczenia...mniam. Zapraszam:)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruszonka:
    10 dag mąki tortowej
    5 dag masła
    5 dag cukru


    Dodatkowo:
    40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
    2 szklanki świeżych malin
    ewentualnie cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Deser z kruszonką, malinami i jogurtem naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka: Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki, następnie wkładamy ją do lodówki na około 30 minut. Po tym czas rozsypujemy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 20-25 minut. Podczas pieczenia kruszonkę często mieszamy. Upieczoną dokładnie studzimy i przesypujemy do 4 szklanek lub słoiczków.
  • 2. Jogurt: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, połowę mieszamy z jogurtem lekko rozcierając, ewentualnie dodajemy cukier puder do smaku. Malinowy jogurt rozlewamy na kruszonkę. Dekorujemy pozostałymi malinami i podajemy.
  • 3. Smacznego życzę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować