Deser owocowy ze śmietaną migdałami i słomką ptysiową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli macie ochotę na szybki deser, polecam wam ten, jest przepyszny w dodatku gotowy w kilka minut.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI na 4 kubeczki:

    250g serka mascarpone
    300g śmietany 30%
    3 łyżki cukru pudru
    5 łyżek migdałów
    4 łyżki konfitury malinowej
    3 kostki czekolady gorzkiej
    mix owoców w puszce "koktajl owocowy"
    kilka ciasteczek słomka ptysiowa z cynamonem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser owocowy ze śmietaną migdałami i słomką ptysiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Śmietanę ubijamy na sztywno z mascarpone, pod koniec dodajemy cukier puder.
    2. Migdały prażymy na patelni
    3. Czekoladę ścieramy na tarce.
    4. Słomkę ptysiowa kruszymy na drobniejsze kawałeczki.
    5. W kubeczkach przekładamy na przemian: konfitura - masa śmietanowa - owoce - migdały - czekolada - pokruszona słomka ptysiowa - konfitura - masa śmietanowa - owoce - migdały - czekolada - pokruszona słomka ptysiowa - cała słomka ptysiowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować