Lekki, dwukolorowy deser na bazie ricotty, bananów, masła orzechowego i czekolady.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
240 g ricotty
400 ml mocno schłodzonego mleka kokosowego
2 dojrzałe banany
3 łyżki masła orzechowego
1 łyżka miodu
100 g mlecznej czekolady (może być bez cukru)
Deser bananowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy masło orzechowe, ricottę, stałą część mleka kokosowego i miód. Dokładnie miksujemy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Kiedy przestygnie dodajemy do połowy masy i łączymy.
Wykładamy naprzemiennie do szklanek lub pucharków i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy kakao. Smacznego!
Porady
Warstwy można przełożyć ulubionymi ciastkami i dodać owoce sezonowe.
Komentarze