Deser bananowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki, dwukolorowy deser na bazie ricotty, bananów, masła orzechowego i czekolady.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 240 g ricotty
    400 ml mocno schłodzonego mleka kokosowego
    2 dojrzałe banany
    3 łyżki masła orzechowego
    1 łyżka miodu
    100 g mlecznej czekolady (może być bez cukru)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser bananowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy masło orzechowe, ricottę, stałą część mleka kokosowego i miód. Dokładnie miksujemy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Kiedy przestygnie dodajemy do połowy masy i łączymy.
    Wykładamy naprzemiennie do szklanek lub pucharków i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy kakao. Smacznego!

Porady

Warstwy można przełożyć ulubionymi ciastkami i dodać owoce sezonowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Masło orzechowe Ricotta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować