Curry z dorszem i owocami morza

0 (0 ocen)

smaki orientu

Składniki:

  • 40 dkg fileta z dorsza
    15-20 dkg mieszanki owoców morza (mrożone) u mnie kalmary, krewetki i omułki
    1 puszka mleka kokosowego
    1 cebula
    2 łyżki czerwonej pasty curry
    sos rybny
    1 łyżka mieszanki przypraw korma curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Curry z dorszem i owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza pokroić w średnią kostkę, posypać połową przyprawy korma curry i polać 3-4 łyżkami sosu rybnego. Wymieszać. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny.
    Cebulę pokroić w kostkę. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać pastę curry i resztę przyprawy. Podsmażyć. Do cebuli wlać mleczko kokosowe, rozmieszać i zagotować.
    Po 10-15 minutach, kiedy mleczko się zredukuje wrzucić dorsza i owoce morza, delikatnie wymieszać, przykryć i gotować 10 minut. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Mleko kokosowe Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować