Ogniste zielone curry z dorszem

0 (0 ocen)

Piekielnie ostre i aromatyczne :)

Składniki:

  • filet z dorsza 0,5 kg
    mleko kokosowe 1 puszka
    pasta curry zielona 50 g
    cebula 2 szt
    czosnek 3 ząbki
    brokuły ok. 30 dkg
    mielona trawa cytrynowa
    sos rybny
    sos chili
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ogniste zielone curry z dorszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dorsz w przyprawach 1. Dorsza pokroić w średnią kostkę, posypać trawą cytrynową, polać 3-4 łyżkami sosu rybnego i 1 łyżka sosu chili. Wymieszać. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny.
  • z mleczkiem kokosowym 2. Cebulę pokroić w półkrążki, czosnek rozgnieść i posiekać. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę z czosnkiem, zeszklić, dodać pastę curry. Podsmażyć.
    Do cebuli wlać mleczko kokosowe, rozmieszać i zagotować.
  • z brokułami 3. Do gotującego się curry wrzucić brokuły (u mnie mrożone) i gotować pod przykryciem 5 minut.
  • z dorszem 4. Kiedy brokuły zmiękną dodać dorsza, delikatnie wymieszać, przykryć i gotować 10 minut. Dosolić do smaku. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować