Ciepłe świąteczne kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy masło, następnie wrzucamy posiekany szpinak i przez chwile dusimy. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem jeszcze przez ok 3-5 minut co chwilę mieszając.
Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1-2 łyżki śmietany i jeszcze chwilę zostawiamy na ogniu bez przykrycia.
2. Chleb tostowy kroimy na połówki, smarujemy masłem i układamy po 1 plasterku żółtego sera, kawałku łososia i przykrywamy drugą połówką chleba.
3. Kanapki układamy w blaszce,każdą smarujemy przygotowanym szpinakiem, następnie układamy kawałki żółtego sera, łososia i ozdabiamy przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
4. Tak przygotowane kanapki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopnie przez ok 15 minut.
Komentarze