ciepłe świąteczne kanapki

5 (1 ocen)

to szybka i smaczna przekąska w świątecznym klimacie, w sam raz dla zaangażowanych w świąteczne przygotowania członków rodziny:)

Składniki:

  • na 8 kanapek:
    - 8 plastrów żółtego sera
    - kilka grubszych kawałków żółtego sera
    - 4 pomidorki koktajlowe
    - drobne kawałki wędzonego łososia
    - masło
    - 100 g szpinaku
    - śmietana
    -1 duży ząbek czosnku
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Ciepłe świąteczne kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0y2nfig 1. Na patelni rozgrzewamy masło, następnie wrzucamy posiekany szpinak i przez chwile dusimy. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem jeszcze przez ok 3-5 minut co chwilę mieszając.
    Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1-2 łyżki śmietany i jeszcze chwilę zostawiamy na ogniu bez przykrycia.
    2. Chleb tostowy kroimy na połówki, smarujemy masłem i układamy po 1 plasterku żółtego sera, kawałku łososia i przykrywamy drugą połówką chleba.
    3. Kanapki układamy w blaszce,każdą smarujemy przygotowanym szpinakiem, następnie układamy kawałki żółtego sera, łososia i ozdabiamy przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
    4. Tak przygotowane kanapki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopnie przez ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować