Ciasto minutka , wegańskie

4 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Szybkie, pyszne ciasto w dodatku bez dodatku mleka czy jajek

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 3 szklanki mąki orkiszowej jasnej
    1 1/3 szklanki erytrolu
    1/2 szklanki kakao
    1 łyżeczka soli
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szklanki wody
    3/4 szklanki oleju
    Polewa
    3 łyżki kakao
    3 łyżki pudru z erytrolu lub cukru pudru
    ok. 6 łyżek wody
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Ciasto minutka , wegańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesypujemy suche składniki i mieszamy. Następnie dodajemy mokre i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy w 180 C przez ok. 40 minut (do suchego patyczka)
    Składniki na polewę mieszamy i polewamy nią ciasto. Dekorujemy według uznania np. owoce lub posypka.

Porady

erytrol można zastąpić cukrem, natomiast mąkę orkiszową na pszenną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować