Ciasto brzoskwiniowo - serowe

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz.

Sernik na zimno z brzoskwiniową nutą ....pycha

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    1 kg serka z wiaderka
    3-4 łyżki cukru pudru
    2 łyżki żelatyny
    1 galaretka brzoskwiniowa

    Masa brzoskwinowa:
    1 puszka brzoskwiń
    1 galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Ciasto brzoskwiniowo - serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać ok 5 minut, następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy ok 20x30 cm i piec przez 20-25 minut w 170 stopniach. Gotowe i schłodzone ciasto zwilżyć wodą z cytryną lub samą wodą.

    Masa serowa: Galaretkę ugotować w 1 i 3/4 szklanki wody, pozostawić do stężenia a następnie pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i mieszać do całkowitego rozpuszczenia i ostudzenia. Ser rozmieszać z cukrem dodać pokrojoną galaretkę i żelatynę i wylać na biszkopt.

    Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie zmiksować na gładką masę. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku i dodać do masy. Tężejącą masę wylać na masę serową.
    Na końcu na ciasto można zetrzeć białą czekoladę .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować