Chorizo glazurowane w winie, miodzie i czosnku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tapas podawane na ciepło. Oryginalne chorizo z Madery.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g chorizo, najlepiej gotowanej
    1 duża łyżka miodu
    100 ml czerwonego wytrawnego wina
    4 ząbki czosnku
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chorizo glazurowane w winie, miodzie i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chorizo glazurowane w winie, miodzie i czosnku 1. Oliwę rozgrzałem na średnim ogniu. Chorizo pokroiłem w grube plastry. Włożyłem je na rozgrzaną patelnię, obsmażyłem z obu stron na złoty kolor.
    Dodałem czosnek i chwilę go obsmażyłem, dodałem wino oraz miód. Zwiększyłem ogień i podgrzewałem aż wino odparowało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować