1.Pokrojone cebule podsmażyć na łyżce oleju i gdy się zeszkli dodać drobno pokrojony, przyprawiony solą i pieprzem, filet. Gdy kurczak się podsmaży dodać drobno pokrojone papryki i przeciśnięty czosnek. Smażymy, często mieszając, aż papryka trochę zmięknie i wtedy dodajemy pomidory. Przyprawić do smaku i gotować jeszcze ok. 10 minut. Fasolę odcedzić, przepłukać i zmiksować na papkę. Dodać do papki parę kropel wody lub oliwy. Gdy farsz jest już gotowy, każdą tortillę podgrzać na suchej, średnio rozgrzanej patelni do czasu aż zmięknie. Na środek ciepłej tortilli nakładać po kolei papkę z fasoli, farsz i żółty ser. Posmarować boki tortilli rozmąconym jajkiem i złożyć w kopertę, zaczynając od boków. Złożone tortille smażyć na pozostałym oleju na złotobrązowy kolor.
Porady
Chimichangas można podawać z sosem salsa, guacamole i kwaśna śmietaną lub surówką ze świeżych warzyw.
Komentarze