Buraczki do obiadu na zimno

4.49 (176 ocen)

doskonałe do mięsa i ziemniaków

Składniki:

  • 5 buraczków, 1 jabłko, 1 cebula, sól, pieprz, 1-2 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżka cukru, 2-3 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki do obiadu na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotujemy w skórce. Studzimy, obieramy i trzemy na grubych oczkach, jabłko obieramy i również trzemy na grubych oczkach, cebulkę siekamy w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy przyprawy, ocet, olej i dokładnie wszystko mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować