Buraczki czerwone

4.5 (159 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Nazywane bombą witaminową, najlepsze w takiej oto postaci.

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 3 większe buraczki czerwone
    1 płaska łyżka octu
    ok 2 łyżeczki cukru
    maggi, pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki czerwone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki ugotować 1. Buraczki ugotować, sprawdzać nożem ich miękkość podczas gotowania.
  • Potarte buraczki 2. Ciepłe buraczki obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 3. Buraczki doprawić octem, pieprzem, cukrem, maggi i solą. Wymieszać.

Porady

Doprawiając buraczki należy pamiętać aby w pierwszej kolejności dodać ocet, robimy tak by buraczki zachowały swój piękny czerwony kolor. W zależności od upodobań można również dodać chrzan lub buraczki przed samym podaniem podgrzać w microvave a później dodać śmietanę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować