Błyskawiczna babka

4.33 (3 ocen)

  • 5 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szybka, pyszna i delikatna

  • 5 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1szklanka mielonego maku
    1szklanka kokosu
    1szklanka mąki
    1szklanka cukru
    1łyżeczka proszku do pieczenia
    250g margaryny
    6 białek
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Błyskawiczna babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białek ubić sztywną pianę.
    Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić.
    Wystudzoną margarynę powoli wlać do ubitych białek.
    Ciągle mieszając dodać po kolei suche składniki .
    Gotową masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułka foremki na babkę.
    Pieczemy w 180°C przez 35-40 min lub do tzw suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować