Bezglutenowe placuszki z cukinii z sosem jogurtowo – koperkowym

  • wyświetlono: 2152 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zdrowe, dietetyczne bez glutenu placuszki z mąki jaglanej i cukinii.

moniquelodz
  • 60min

Składniki

2 średnie cukinie
100 g maki jaglanej
1 jajko
1 łyżka cebulki drobno pokrojonej
1 łyżeczka soli
1 łyżka oleju rzepakowego
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Bezglutenowe placuszki z cukinii z sosem jogurtowo – koperkowym

  • 1. Cukinie umyj, nie obieraj z skórki, lecz zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij nadmiar soku, który się pojawi.
    Cukinie przełóż do miski, dodaj jajko, stopniowo wsypuj mąkę, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzej olej i smaż małe placuszki z każdej strony około 3-4 minut (masę nakładaj łyżką).

Porady

Gotowe placuszki można podać z jogurtowo-koperkowym sosem lub innym. Przepis na sos znajdziesz na blogu www.drinkeatlive.blogspot.com

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackizdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiCukiniaplacuszkibez glutenumąka jaglanadietetyczne placuszki

Komentarze

Podobne przepisy

placuszki z cukinii

Dodane przez: wiola

Placuszki z cukinii

Pyszne i delikatne placuszki z...

pstrąg łososiowy w sosie koperkowym

Dodane przez: paolineczka

Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym

Uwielbiam ryby. Ta w sosie koperkowym...

Piersi z kurczaka w sosie koperkowym

Dodane przez: Gosia123

Piersi z kurczaka w sosie koperkowym

Piersi z kurczaka w pysznym sosie...

Placuszki z cukinii

Dodane przez: gotowanietoproste

Placuszki z Cukinii

Te placuszki bardzo często robię...

placuszki z cukini

Dodane przez: tasty-and-fit

placuszki z cukinii

Szybkie placki z cukinii z dodatkiem...

Placuszki z cukinii

Dodane przez: benka

Placuszki z cukinii

Cukinia w duecie z kaszą kuskus.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE