Batoniki zbożowe

4.5 (140 ocen)

  • 10 min

Idealnie nadają się na drugie śniadanie.Są źródłem wielu witamin,dodają energii a co najważniejsze-mogą sobie na nie pozwolić osoby dbające o linię.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka mleka skondensowanego
    250g płatków owsianych
    75g wiórków kokosowych
    100g suszonej żurawiny
    125g mieszanki nasion; słonecznika, pestek dyni i sezamu
    125g naturalnych niesolonych orzechów
    kilka łyżek miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Przekąski

Batoniki zbożowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko skondensowane podgrzać w dużym rondlu,nie doprowadzając do wrzenia.Wymieszać wszystkie suche składniki i wsypać do mleka,dodać miód wedle uznania i dokładnie wymieszać.Gotową masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,wysmarowanym olejem.Wyrównać powierzchnie ręką lub szpatułką. Piec około godziny w 130º C.Po upieczeniu lekko ostudzić,pokroić na prostokątne batoniki i zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować