Bankietowa z serkiem wiejskim

4.51 (174 ocen)

  • 30 min

Wynik eksperymentu na stałe zagościł w moim domu :)

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g serka wiejskiego
    1 pęczek szczypiorku
    6 jajek
    1 puszka groszku konserwowego
    20 dag mielonki tyrolskiej w kawałku
    1 słoik papryki konserwowej
    1 ogórek zielony wąż
    1 cebula
    3 mniejsze pomidory
    sól, pieprz do smaku
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Bankietowa z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wiejski odsączyć na sitku, tak samo groszek. Szczypiorek opłukać i posiekać. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Mielonkę, paprykę, ogórka, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Wszytkie składniki odsączyć na sitku z nadmiaru płynów.
  • nikolaxxxx 2. Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem aż powstanie jednolity sos.
  • 3. W misce układać warstwami :
    pomidory
    cebulę
    posypać solą i pieprzem
    ogórek zielony
    papryka konserwowa
    mielonka tyrolska
    serek wiejski
    groszek konserwowy
    sos majonezowo - ketchupowy
    jajka
    szczypiorek
  • 4. Schłodzić.

Porady

Zamiast mielonki tyrolskiej można użyć szynki konserwowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować