Babki pieczone z kremem

4.5 (192 ocen)

Idealne dla moich wnuków, małych łakomczuchów

Składniki:

  • Ciasto:

    1/2 kg mąki pszennej

    4 żółtka

    3 łyżki cukru pudru

    1 kostka masła


    Krem:

    1/2 l śmietany kremówki 36%

    1 galaretka cytrynowa


Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babki pieczone z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połącz i zagnieć ciasto. Rozwałkuj na grubość około 5mm.
  • 2. Wylep foremki do babeczek. Wstaw do piecyka i piecz w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumienią, około 10-15minut.
  • 3. Ostudź i delikatnie wyjmij z foremek

  • 4. Galaretkę rozpuść w szklance wody. Pozostaw do stężenia.

  • 5. Ubij śmietanę na sztywno a następnie nie przerywając ubijania dodaj tężejącą galaretkę.Włóż do szprycy i napełnij babczki.

  • 6. Udekoruj.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować