Truskawkowy sernik
Składniki:
- 1 opakowanie serka waniliowego (400g)
1 serek brzoskwiniowy (400g)
Galaretka brzoskwiniowa
2 galaretki truskawkowe
200 g truskawek
Truskawkowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Truskawki umyj, osusz i dokładnie odszypułkuj.
-
2.
Rozpuść truskawkową galaretkę w 3/4 szklanki gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia.
-
3.
Schłodzoną wlej do miski i ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo serek waniliowy.
-
4.
Powstałą masę wylej na tortownicę (o średnicy 25cm) i wstaw do lodówki aby się ścisnęła.
-
5.
Powtórz te same czynności z galaretką brzoskwiniową, wymieszaj ją z serkiem brzoskwiniowym. Wylej na tortownicę i ponownie pozostaw do stężenia.
-
6.
Truskawki ułóż na wierzchu i zalej tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody. Wstaw do lodówki.
Komentarze