Adwokatki

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Idealne połączenie lekkiego kremu i biszkopta.

  • 30 min

Składniki:

  • Jasny biszkopt:
    - 4 jajka
    - szklanka cukru
    - 3/4 szklanki mąki tortowej
    - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - łyżka octu
    Ciemny biszkopt:
    te same składniki co na jasny + łyżka kakao
    Masa adwokatowa:
    - 1/2l mleka
    - 3 łyżki mąki
    - 1/2 szklanki cukru
    - 3 kieliszki adwokatu




Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Adwokatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Ubić pianę z białek. Mieszając do piany dodawać cukier, żółtka, mąki z proszkiem oraz ocet. Wlać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec 25 min w temp. 180 stopni.
    2. Tak samo przyrządzić drugi biszkopt dodając tylko kakao
  • 2. Z 1/2l mleka odlać 1/2 szklanki. Resztę mleka zagotować. Do 1/2 szklanki mleka dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Ugotować tak jak budyń.Ostudzić.
  • Adwokatki 3. Każdy biszkopt przekroić na pół. Wyciąć z nich jednakowe kółka. Na jasny biszkopt nałożyć masę, przykryć ciemnym. Tak przygotować resztę ciastek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować