Tortilla z pastami

4.5 (191 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tortille w dwóch odsłonach: z pastą z tuńczyka i z pastą z piersi kurczaka

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Z kurczakiem:
    - tortille ze szpinakiem
    - filet z piersi kurczaka
    - 4 łyżki majonezu
    - 2, 5 łyżki sosu amerykańskiego
    - pół papryki
    - 3 ogórki konserwowe
    - sól i pieprz

    Z tuńczykiem:
    - tortille z pomidorami
    - puszka tuńczyka w oleju
    - mała cebula
    - kukurydza ok.100 g
    - ser żółty ok. 100 g
    - 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
    - 3 łyżki majonezu
    - łyżeczka ostrej papryki
    - 3 łyżki szczypioru
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Tortilla z pastami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta z kurczaka:
    Pierś z kurczaka ugotować w rosołku. Poszarpać ją widelcem, wrzucić do miseczki. Paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Posmarować placki tortilli, zwinąć w rulon, owinąć folią i wstawić do lodówki na ok 1-2 godz
  • 2. Pasta z tuńczyka:
    Tuńczyka bez oleju przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Cebulę drobno posiekać, ogórki w kosteczkę, ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Posmarować placki tortilli, zwinąć w rulon, owinąć folią i wstawić do lodówki na ok 1-2 godz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować