Surówka z włoszczyzny do obiadu

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Pełna witamin, z tanich i zawsze dostępnych składników. Idealna do dań z ziemniaków i mięs.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 duże marchewki
    1 mała pietruszka
    1/4 średniego selera
    por
    2 szczypty kwasku cytrynowego bądź kilka kropel soku z cytryny
    łyżeczka cukru
    małe opakowanie jogurtu naturalnego ( 150 gram)
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z włoszczyzny do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywka 1. Warzywa obrać i zetrzeć na tartce na małych oczkach, doprawić kwaskiem, cukrem, odstawić na ok 30 min. Przed podaniem wymieszać z jogurtem.

Porady

Można zrobić bogatszą wersję surówki dodając słodką kukurydzę z puszki. Jest wtedy słodsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować