Ryż zapiekany na słodko

4.49 (148 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Słodki podwieczorek

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    konfitura z czarnej porzeczki
    garść orzechów włoskich
    serek wiejski
    wiórki kokosowe
    2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Ryż na słodko

Ryż zapiekany na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed zapieczeniem 1. Ryż ugotować na mleku.
    Naczynie za zapiekania (u mnie kokilki) nasmarować masłem, wyłożyć część ryżu, na to konfiturę, orzechy i serek wiejski. Przykryć resztą ryżu. Jajka zmiksować z cukrem pudrem, gdy się spienią zalać nimi ryż i posypać wiórkami.
  • Smacznego :) 2. Zapiekać 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować