PARÓWKI ZAPIEKANE

5 (179 ocen)

  • 30 min

Lubie eksperymentować w kuchni. Moja rodzina przepada za ciepłą kolacją. Takie parówki są doskonałe i znikają w kilka minut.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    jedno gotowe ciasto francuskie
    8 cienkich parówek
    8 plastrów żółtego sera
    8 cienkich plastrów boczku
    ketchup , musztarda
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "Parówki zapiekane" 1. Ciasto pokroić na 8 kwadratów. Każdą parówkę zawijać przez środek
    w
    plaster sera (tak ,żeby było widać końce parówek) , następnie w
    ciasto francuskie i w plaster boczku. Układać na blaszkę wysmarowaną
    tłuszczem bez przykrycia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.
    220st na złoty kolor i do zrumienienia boczku. Po upieczeniu polać
    ketchupem lub musztardą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować