Omlet z szynką i pieczarkami

4.33 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Omlet z szynką i pieczarkami.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Składniki 1 porcja:

    3 jajka,
    4 pieczarki,
    3 plasterki szynki,
    1/2 cebuli,
    2 łyżki masła,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Omlet Przekąski

Omlet z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem. Na osobnej patelni podsmażamy na masełku posiekaną cebulę, plasterki pieczarek oraz pokrojoną w drobną kostkę szynkę.
    Na drugiej patelni roztapiam łyżkę masła, wlewamy roztrzepane jajka. Przykrywamy przykrywką i smażymy na małym ogniu. Gdy jajko zacznie się ścinać wrzucamy na jedną połówkę nasze podsmażone składniki. Ponownie przykrywamy. Po chwili ściągamy przykrywkę i składamy omleta na pół. Przykrywamy na jeszcze chwilkę w celu pełnego ścięcia się jajka. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować