Szakszuka po włosku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybkie danie na jednej patelni

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka,
    garść szpinaku,
    garść rukoli,
    3 plasterki szynki włoskiej,
    1 duży pomidor,
    szczypiorek,
    pomidorki koktajlowe,
    2 łyżki masła,
    sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie Szakszuka

Szakszuka po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pomidora i podsmażamy. Następnie dodajemy szpinak i wybijamy na podsmażone składniki jajka.
    Doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy przykrywką do czasu ścięcia się białka oraz częściowo żółtka. Patelnię ściągamy z ognia, na wierzch układamy szynkę włoską, pomidorki, oraz rukolę.
    Wierzch posypujemy szczypiorkiem, podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować